بلند ترین برج جهان
این برج که برج خلیفه نام دارد بیشتر به نامه برج دوبی معروف است. شیخ محمد بن خلیفه آل راشد حاکم دبی در مراسم افتتاح نام این ساختمان را که پیش از این به برج دبی معروف بود ” برج خلیفه بن زاید ” ( حاکم امارات متحده عربی ) اعلام کرد.
طراحی
طراحی برج خلیفه توسط آدریان اسمیت و شرکت SOM آمریکا و با الهام از معماری اسلامی و طبیعت صحرا انجام شدهاست.
[*]
[*] گل صحرایی Hymenocallis اصلیترین ایدههای طراحی برج دبی را به معماران آن دادهاست. این طراحی نه تنها از نظر شکل فیزیکی نیروی وارده توسط باد در طبقات آخر را مهار میکند، بلکه به ساکنان هر کدام از طبقات نمایی منحصر به فرد و بدون اشراف به سوی سایر واحدها میدهد.همچنین استفاده از طاق در نمای برج نشان دهنده الهام گرفتن طراحان برج خلیفه از معماری اسلامی است.
[*]
[*] برای ساخت برج خلیفه یک ملیارد دلار هزینه درنظر گرفته شده بود اما بر اساس گزارش مطبوعات امارات هزینه آن بیش از این مبلغ است.بعلاوه ساخت برج خلیفه ۲۲ میلیون ساعت، کار برده است. همچنین یک هتل با ۱۶۰ اتاق در طبقات پایینی برج با نام طراح مد ایتالیایی جورجیو آرمانی واقع شده است.
ارتفاع نهایی
ارتفاع این برج پس از افتتاح ۸۲۸ متر اعلام شد و به همین دلیل تا چند سال آینده به عنوان بلندترین سازه دنیا شناخته خواهد شد. .البته لازم به ذکر است که برج دبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۰۹ به اتمام رسید.
پایه برج
یکی از شاهکارهای مهندسی که در برج نظر هر متخصصی را جلب میکند، قرار دادن ۵۰۰ هزار تن وزن برج بر روی یک فریم مثلث شکل با ارتفاع ۳٫۷ متری است.این فریم از میلگردهایی به قطر ۱٫۵ متر که در عمق ۵۰ متری زمین فرو رفته است تشکیل شدهاست.
مقابله با باد در ارتفاع ۸۰۰ متری
بیش از ۴۰ تست تونل باد مختلف بر روی برج خلیفه انجام شدهاست تا تمام آثار باد در ارتفاع ۸۰۰ متری از سطح دریا بر روی برج مشخص شود.
برج خلیفه از سه بخش پایینی، میانی و بالایی تشکیل شدهاست. هر کدام از این قسمتها به گونه متفاوتی طراحی شدهاند تا در برابر جریان باد و همچنین تغییرات فشار و دما رفتارهای متفاوت و آرمانی داشته باشند.
وسایل حمل و نقل به بالای برج
در برج خلیفه ۵۸ آسانسور و ۸ پله برقی به طور مداوم کار حمل و نقل ساکنین به طبقات مختلف برج را انجام میدهند.
آسانسور بار و آتشنشانی برج توانایی حمل ۵۵۰۰ کیلوگرم جرم را دارد و بلندترین آسانسور باری جهان است. آسانسورهای برج قابلیت برنامه ریزی هوشمند برای مواقع تخلیه اضطراری و آتشسوزی را دارند.
چند آسانسور که به افراد نمایی از بیرون برج را میدهند ظرفیت ۱۲ تا ۱۴ نفر را دارند و با سرعت ۱۰ متر بر ثانیه حرکت میکنند. با استفاده از سریعترین آسانسورهای جهان که سرعت آن به چهل کیلومتر در ساعت می رسد، رسیدن به قله این برج فقط دو دقیقه طول می کشد.
فواره دبی
در بیرون برج یک فواره ۲۱۷ میلیون دلاری قرار دارد که طراحی شرکت WET Design است و توانایی پرتاب آب به ارتفاع ۱۵۰ متری را دارد.
این فواره با داشتن ۶۶۰۰ لامپ در ۵۰ رنگ مختلف مناظری زیبا در محوطه بیرون برج خلیفه ایجاد میکند.
گوشه ای از رکوردهای برج دبی
مجموع مساحت طبقات آن ۳۳۴۰۰۰ متر مربع
برای ساخت آن ۳۳۰ هزارمترمکعب بتن ، ۳۱۴۰۰ تن فولاد ، ۱۰۳ هزار مترمربع شیشه، ۱۵۵۰۰ مترمربع فولاد ضد زنگ استفاده شده است.
مرتفع ترین سکو برای استقرار افراد و مشاهده مناظر
دارای بلندترین پلکان و مرتفع ترین رستوران، فوراره و استخر در جهان است.
از بالای آن تا فاصله ۹۵ کیلومتری را میتوان به وضوح دید.
تعداد طبقات آن ۱۶۰ عدد
۱۶۰ سوییت هتل
۱۰۴۴ آپارتمان مسکونی
۱۲ طبقه اداری
۱۹ هکتار فضای باز
اینها اعدادی است که هر کدام دو نوع خود یک رکورد به حساب می آید.
قیمت بلیط نیز ۱۰۰ درهم (۲۷ هزار تومان) برای بزرگسالان و ۷۵ درهم (۲۰ هزار و ۲۵۰ تومان) برای کودکان زیر ۱۲ سال است. همچنین افرادی که خواهان بازدید فوری از برج باشند و نمی خواهند در صف بازدیدکنندگان معطل شوند می بایست بلیط های ۲۱۰ درهمی (۵۶ هزار و ۷۰۰ تومانی) را تهیه کنند.
![[تصویر: burj-khalide1.jpg]](http://goldentruss.persiangig.com/image/Civil307.blogfa%282%29/burj-khalide1.jpg)
تصویر به اندازه 10% (907x1361) کوچک شده است. برای دیدن تصویر در اندازه واقعی (1000x1500) روی این نوار کلیک کنید. برای باز شدن در پنجره جدید روی تصویر کلیک کنید.
![[تصویر: 01.jpg]](http://img.didan.ir/eftetahie%20borje%20khalife%202bey/01.jpg)
نظرات شما عزیزان: